Zoeken
  • 10047827

Wat kan een schilderij bieden voor interieur?

Bijgewerkt op: 28 jan.

De horeca zorgt voor een plek vol gezelligheid, eten en wijn. Een positieve ervaring bij een horecagelegenheid gaat niet alleen over de kwaliteit van het eten en drinken, het plezier die je daar ervaart en de bediening. De aankleding van de horeca speelt daar ook een rol in. Wanneer je in een goed aangekleed restaurant zit zal dit een positieve bijdragen leveren aan hoe je het restaurant zal herinneren.
Schilderijen zijn de perfecte decoratie in de horeca om de sfeer te versterken. De schilderijen zijn ideaal, omdat er zo veel verschillende zijn en op die manier kan u altijd het perfecte schilderij uitzoeken die goed past bij de sfeer die u wilt uitstralen. Natuurlijk moet het bij het interieur passen om een mooie eenheid te creëren. Daarom zijn de kleuren in het schilderij erg belangrijk in het maken van de keuze om een rustige sfeer te creëren. Wanneer deze balans er niet is wordt het erg onrustig voor de gasten en kan dit een reden zijn dat de gasten hun minder op zijn gemak voelen. Dit kan leiden dat de gasten ergens ander heen gaan en dat willen we natuurlijk niet.


‘Het idee is om met kunst een emotie bij de gasten teweeg te brengen. De ambiance én de gerechten prikkelen de zintuigen’, zegt designer Alex Meitlis en kan dus ook de ervaring van het eten en drinken versterken, omdat je doormiddel van kunst de gasten alle zintuigen gaan gebruiken.


Schilderijen kunnen de horeca een uitnodiging geven voor de potentiele gasten en dat ene extraatje geven om bij uw naar binnen te komen, omdat kunst een warm welkom creëert aan bezoekers.


Kunst is vaak erg persoonlijk en het vertelt heel veel over het karakter van iemand of van een bedrijf, daarom is het belangrijk dat je een schilderij hebt hangen dat goed past bij het karakter dat uw wilt weergeven, maar ook dat het versterkend werkt. Doormiddel hiervan kan je laten zien waar je voor staat en wie je bent, daarom is de kunst die in uw bedrijf heeft hangen een indirect visitekaartje.


Naast dat het u eigen verhaal kan vertellen kan het ook mensen uitnodigen om hun eigen verhaal te vertellen. De klanten kunnen gaan fantaseren waar het schilderij over gaat en hebben uiteindelijk gesprekstof met het gezelschap maar ook met het bedienend personeel.Wanneer u ervoor kiest om na de aantal x maanden de kunst te vernieuwen dan verandert er steeds iets voor de gasten, daardoor blijven de gasten nieuwsgierig en blijft het ook verassend. Maar het geeft ook het gevoel dat er steeds iets aan het interieur wordt gedaan en dat uw horeca bezig is met de uitstraling.


Naast dat de schilderij sfeer, communicatie, uitnodigend en balans kan bieden is het ook functioneel. Het kan functioneel zijn als je een kale muur hebt in uw restaurant en uw niet weet wat u er mee aan moet. Met een schilderij is dat vaak snel opgelost. En zeker met de voordelen die we hierboven hebben besproken is dat een hele goede optie om te gebruiken.


Ga opzoek naar u perfecte schilderij die helemaal bij u horeca past en haal de voordelen hieruit.


Wil je nou op de hoogte blijven van P'ART? Schrijf je dan onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven