Zoeken
  • 10047827

De functie van kunst in de horeca

Bijgewerkt op: 22 mrt.

Kunst, misschien maakt u er al gebruik van in uw bedrijf. Kunst heeft namelijk meerdere functies in de horeca. Wilt u weten wat die functies kunnen betekenen voor uw bedrijf? Lees dan het onderstaande artikel!Sfeer creëren

In de horeca wil je natuurlijk dat je zaak sfeervol is en dat mensen er graag komen. Je wilt de gasten een bepaalde beleving te laten ervaren. Die sfeer kan op verschillende manieren worden gecreëerd. Bijvoorbeeld door middel van het interieur, muziek en verlichting.


Schilderijen

Alleen wat sommige ondernemers vandaag de dag vergeten als onderdeel van hun interieur zijn schilderijen. Kunst is namelijk een groter speler als het gaat om het vertellen van een verhaal. Door een schilderij op de hangen heb je een mooi verhaal om te vertellen aan de gasten, maar ook door het schilderij kan je het verhaal van het bedrijf vertellen. Dit zijn twee verschillende maar belangrijke functies.


Verhaal Schilderij

Je kan de gasten een mooi verhaal vertellen door wat te vertellen over de gedachten achter het schilderij, de gast gaat er dan anders naar kijken en krijgt er misschien wel bewondering voor. Je zet iemand aan tot nadenken en improviseren. Je zal misschien denken wat heeft dit voor nut, maar dit creëert mogelijk een herinnering voor je gasten en zo zullen zij sneller terug denken aan die keer dat ze bij jou een kopje koffie kwamen drinken.


Verhaal bedrijf

Verder kan een schilderij ook een andere functie hebben, je kan namelijk door middel van kunst een verhaal vertellen achter je bedrijf. Je zou door bepaalde kleurencombinaties iets kunnen zeggen over wat een bedrijf wilt uitstralen. Heeft het schilderij veel zwart en wit, dan wil je uitstralen dat je bedrijf modern en stijlvol is. Heeft het schilderij veel kleuren als groen en blauw? Dan laat je zien dat je staat voor duurzaamheid, loyaliteit en groei. Of ga je voor de kleur paars en straal jij één en al luxe en ambitie uit. Je kunt zoveel doen met kunst binnen de muren van de horeca.


Ultieme beleving

Waar het uiteindelijk toch ook allemaal om draait is beleving… Gasten komen vaak naar de horeca met een gezamenlijk doel, namelijk even lekker een hapje eten of drinken. Dit gaat vaak gepaard met ontspanning en laat kunst daar nou net voor zorgen. Want naast het zelf maken van kunst kan het er naar kijken ook voor ontspanning zorgen. Dus door goed gebruik te maken kunst, ervaren de gasten dé ultieme beleving.


Dus ga op zoek naar de perfecte schilderijen voor in uw horecabedrijf en ga voor die ultieme beleving!


Bent u geïnteresseerd geraakt, schrijf u dan nu in om voor drie maanden gratis proef te hangen!41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven